• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Portugal Portal

Portugal Portal

Voor Portugalliefhebbers en -fanaten

  • Wonen & Werken
  • Natuur & Ontspanning
  • Eten & Drinken
  • Cultuur & Maatschappij

Gefrituurde vlierbloesem

Door Winy Schalke 2 reacties
Gepubliceerd op 11 juni 2010 bijgewerkt op 14 april 2021

Niet echt een typisch Portugees recept, maar zo lekker dat ik het u niet wil onthouden. De vlier bloeit hier in april/mei, in Nederland iets later.

vlierbloesem
Vlierbloesem. Foto Marc Pascual / Pixabay

Ingredienten

  • voor elke persoon 1 of meer schermen vlierbloesem
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 1/2 dl water of melk
  • beetje zout
  • eventueel poedersuiker

Bereiding

  1. Maak een pannenkoekbeslag van bloem, ei, water en zout
  2. Houd de vlierbloesem bij het steeltje en doop hem in het beslag tot alle bloempjes helemaal bedekt zijn
  3. Frituur de bloesems in olie tot ze goudbruin zijn
  4. Laat ze even uitlekken op keukenpapier
  5. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze warm. Ook zonder poedersuiker vind ik ze heerlijk.

« Sacramentsdag
Dagboek oktober 1989 (2) »

Categorie: Eten & Drinken Trefwoorden: recept, vlier

Over Winy Schalke

Winy Schalke woont en werkt sinds 1999 in Portugal. Vanuit persoonlijk perspectief schrijft zij sindsdien over haar leven en wat zij tegenkomt in Portugal. Winy is grafisch vormgever en webdesigner bij Alva Design en de oprichter van deze website.

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura zegt

    23 november 2023 om 11:59

    Wat een leuk recept!!
    Groeien vlierstuiken goed in Portugal?

    Beantwoorden
    • Winy Schalke zegt

      27 november 2023 om 08:12

      Jazeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk om te lezen

kip piri-piri
Kip piripiri (recept)
Aankondigingsbord van restaurat dat er weer slakken zijn
Slakken op je bord
Oranje boven, leve de sinaasappel!

Primaire Sidebar

Zoek je iets?

Banner d.architects architectenbureau

Wil je Portugal Portal volgen?

Kies voor de nieuwsbrief, voor follow.it of voor sociale media

Kies hier

Onze sponsoren

Bekijk de sponsoren

Trefwoorden

Alentejo Algarve Aveiro Beiras boeken boekrecensie Coimbra column Corona cultuur dieren economie emigratie emigreren fado feest gastronomie geloof geschiedenis kunst land Lissabon literatuur milieu muziek natuur natuurpark Noord-Portugal overwinteren Porto Portugal recept reizen steden taal taalweetjes toerisme traditie Trás-os-Montes vakantie verbouwen volksgebruiken wandelen werken wijn

Recente reacties

  • Henk Eggens op Portugal en de 5%-NAVO-verplichting: “De NAVO-norm wordt opgerekt. Hoeveel zijn alle NAVO-landen kwijt met deze nieuwe norm? Van 0,03 tot 55 miljard: Bekijk hier…”
  • Jako op De blauwe ekster: “Net weer terug van vakantie in Portugal. Op de camping in Freixal zaten er veel blauwe eksters. Heerlijk om die…”
  • bart blom op Animal Farm in de Serra: “Wij wonen al sinds 1995 in het midden van Portugal en hebben sindsdien steeds honden uit een dierenasiel gehad. De…”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 2): “🙏Bert.”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 1): “Leuk om horen, Annie. Dankjewel.”

Footer

  • Home
  • Over Portugal Portal
  • Alle artikelen
  • De schrijvers van Portugal Portal
  • Privacy
  • Cookie policy
  • Contact

Wil je Portugal Portal volgen?

Dat kan op drie manieren!

Kies hier

Portugal Portal

Meer informatie over Portugal Portal

mailportugalportal@gmail.com

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Copyright Portugal Portal 2023