• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Portugal Portal

Portugal Portal

Voor Portugalliefhebbers en -fanaten

  • Wonen & Werken
  • Natuur & Ontspanning
  • Eten & Drinken
  • Cultuur & Maatschappij

Arroz de feijão

Door Winy Schalke Reageer
Gepubliceerd op 15 augustus 2009 bijgewerkt op 14 september 2020

Rijst met bruine bonen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd bij vlees.

Foto Daniel Dan outsideclick / Pixabay

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rijst
  • 2 dl. gedroogde bruine bonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • laurierblad
  • verse peterselie
  • gemalen komijn
  • olijfolie
  • evt. enkele plakjes chourizo worst

Bereiding

  1. Week de bonen een nacht in water en kook ze. Bewaar ze in het kookvocht.
  2. Fruit de ui, de knoflook, de peterselie, de laurier en de komijn (hoeveelheden naar eigen smaak en inzicht) in olijfolie.
  3. Voeg voldoende water toe en als dat kookt ook de gekookte bonen en het kookvocht.
  4. Voeg nu de rijst toe.
  5. Voeg wat plakjes chourizo-worst toe voor extra smaak.
  6. Laat de rijst gaar koken, maar niet al te droog.

« Poes leert zwemmen
Feest in Maladão »

Categorie: Eten & Drinken Trefwoorden: bonen, recept, rijdt, vegetarisch

Over Winy Schalke

Winy Schalke woont en werkt sinds 1999 in Portugal. Vanuit persoonlijk perspectief schrijft zij sindsdien over haar leven en wat zij tegenkomt in Portugal. Winy is grafisch vormgever en webdesigner bij Alva Design en de oprichter van deze website.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk om te lezen

kip piri-piri
Kip piripiri (recept)
vegetarisch en veganistische diëten zijn beter dan dierlijke eiwitten
Vlees noch vis
Aankondigingsbord van restaurat dat er weer slakken zijn
Slakken op je bord

Primaire Sidebar

Zoek je iets?

Banner d.architects architectenbureau

Wil je Portugal Portal volgen?

Kies voor de nieuwsbrief, voor follow.it of voor sociale media

Kies hier

Onze sponsoren

Bekijk de sponsoren

Trefwoorden

Alentejo Algarve Aveiro Beiras boeken boekrecensie Coimbra column Corona cultuur dieren economie emigratie emigreren fado feest gastronomie geloof geschiedenis kunst land Lissabon literatuur milieu muziek natuur natuurpark Noord-Portugal overwinteren Porto Portugal recept reizen steden taal taalweetjes toerisme traditie Trás-os-Montes vakantie verbouwen volksgebruiken wandelen werken wijn

Recente reacties

  • Henk Eggens op Portugal en de 5%-NAVO-verplichting: “De NAVO-norm wordt opgerekt. Hoeveel zijn alle NAVO-landen kwijt met deze nieuwe norm? Van 0,03 tot 55 miljard: Bekijk hier…”
  • Jako op De blauwe ekster: “Net weer terug van vakantie in Portugal. Op de camping in Freixal zaten er veel blauwe eksters. Heerlijk om die…”
  • bart blom op Animal Farm in de Serra: “Wij wonen al sinds 1995 in het midden van Portugal en hebben sindsdien steeds honden uit een dierenasiel gehad. De…”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 2): “🙏Bert.”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 1): “Leuk om horen, Annie. Dankjewel.”

Footer

  • Home
  • Over Portugal Portal
  • Alle artikelen
  • De schrijvers van Portugal Portal
  • Privacy
  • Contact
  • Imprint
  • Cookiebeleid

Wil je Portugal Portal volgen?

Dat kan op drie manieren!

Kies hier

Portugal Portal

Meer informatie over Portugal Portal

mailportugalportal@gmail.com

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Copyright Portugal Portal 2023