• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Portugal Portal

Portugal Portal

Voor Portugalliefhebbers en -fanaten

  • Wonen & Werken
  • Natuur & Ontspanning
  • Eten & Drinken
  • Cultuur & Maatschappij

Sopa de feijão verde

Door Winy Schalke Reageer
Gepubliceerd op 3 augustus 2009 bijgewerkt op 14 april 2021

Feijão verde lijken op snijbonen, dus wil je deze soep in Nederland maken, dan kun je gerust snijbonen gebruiken.

feijão verde
Feijão verde. Foto Carlos Machado – Pexels

Snijbonensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram feijão verde of snijbonen
  • 400 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • (eventueel) bonenkruid of piri piri

Bereiding

  1. Snijd  de aardappelen, de ui en de tomaten in stukken.
  2. Kook de aardappelen, de ui en de tomaten in 1 liter water met wat zout en een flinke scheut olijfolie.
  3. Pureer de soep na ongeveer 15 minuten met een staafmixer.
  4. Snijd de snijbonen schuin in kleine reepjes en laat deze nog ongeveer 15 minuten meekoken.
  5. Je kunt deze soep op smaak maken met wat bonenkruid of piri piri.

« Wandeling Benfeita
Poes leert zwemmen »

Categorie: Eten & Drinken Trefwoorden: feijão verde, recepten, snijbonen, soep, vegetarisch

Over Winy Schalke

Winy Schalke woont en werkt sinds 1999 in Portugal. Vanuit persoonlijk perspectief schrijft zij sindsdien over haar leven en wat zij tegenkomt in Portugal. Winy is grafisch vormgever en webdesigner bij Alva Design en de oprichter van deze website.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk om te lezen

vegetarisch en veganistische diëten zijn beter dan dierlijke eiwitten
Vlees noch vis
De Portugese horeca in
Kweepeer muffins

Primaire Sidebar

Zoek je iets?

Banner d.architects architectenbureau

Wil je Portugal Portal volgen?

Kies voor de nieuwsbrief, voor follow.it of voor sociale media

Kies hier

Onze sponsoren

Bekijk de sponsoren

Trefwoorden

Alentejo Algarve Aveiro Beiras boeken boekrecensie Coimbra column Corona cultuur dieren economie emigratie emigreren fado feest gastronomie geloof geschiedenis kunst land Lissabon literatuur milieu muziek natuur natuurpark Noord-Portugal overwinteren Porto Portugal recept reizen steden taal taalweetjes toerisme traditie Trás-os-Montes vakantie verbouwen volksgebruiken wandelen werken wijn

Recente reacties

  • Henk Eggens op Portugal en de 5%-NAVO-verplichting: “De NAVO-norm wordt opgerekt. Hoeveel zijn alle NAVO-landen kwijt met deze nieuwe norm? Van 0,03 tot 55 miljard: Bekijk hier…”
  • Jako op De blauwe ekster: “Net weer terug van vakantie in Portugal. Op de camping in Freixal zaten er veel blauwe eksters. Heerlijk om die…”
  • bart blom op Animal Farm in de Serra: “Wij wonen al sinds 1995 in het midden van Portugal en hebben sindsdien steeds honden uit een dierenasiel gehad. De…”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 2): “🙏Bert.”
  • Geert Brabant op Maître Jacques en Portugal (deel 1): “Leuk om horen, Annie. Dankjewel.”

Footer

  • Home
  • Over Portugal Portal
  • Alle artikelen
  • De schrijvers van Portugal Portal
  • Privacy
  • Contact
  • Imprint
  • Cookiebeleid

Wil je Portugal Portal volgen?

Dat kan op drie manieren!

Kies hier

Portugal Portal

Meer informatie over Portugal Portal

mailportugalportal@gmail.com

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Copyright Portugal Portal 2023